fredag 24. april 2009

Hvis

Hvis du var ei ku og jeg var et bilverksted, skulle alle bilene blitt kjørt ut. Bilmekanikerne mine ville ha rengjort sine oljesvarte fingre slik at de kunne ha melket deg etter de beste hygieniske forskrifter. Selv ville jeg ha gitt deg ly i vinterstormen. Du skulle få komme og gå slik du ville. På det minste raut skulle jeg ha åpnet døra for deg. På sommeren kunne du ha gresset utenfor. Og alltid skulle du vite at du kunne komme til meg. Garasjeporten skulle være åpen. Hvis du ble kald av å gresse i regnet om sommeren, ville jeg hilse deg velkommen, for døra skulle stått på vidt gap.

Hvis du var en lakksko og jeg var Sau, skulle jeg fotfulgt deg hele dagen. Og om jeg skulle komme til å småspise på tåspissen din, så skal du vite at det var med kjærlighet.

Hvis du var en gris og jeg var et fat øl, så skulle jeg ha helt meg ut av flaska og ned i trauet ditt. Og du skulle fått drikke deg susete ør. Jeg skulle beruse deg. Med øl og kjærlighet.

Hvis du var en sko og jeg var en kakerlakk, skulle jeg ha pilt over gulvet og i sikkerhet inn i veggen. Det hjelper deg lite at du er morsk i din svarte tyngde, så lenge jeg springer raskere enn deg.